Carpe Diem !!

Carpe diem

De onvoorspelbaarheid van het leven, de dag nemen zoals hij zich aandient: ik kan er zo van genieten!

De ene dag vlieg ik naar Polen om een nieuw pretpark te helpen opstarten, de dag nadien help ik als vrijwilliger op een eetfestijn in mijn geliefde Wambeek en nog een dag later bespreken we het aanbod van De Ploter in de vrijetijdsraad waar ik deel van uitmaak. Het lijkt wel alsof er in mijn dagen niet genoeg uren zitten!

Sommige mensen functioneren het best als ze tot rust komen, anderen verwerken graag vele prikkels tegelijk (nvdr: ik behoor overduidelijk tot deze tweede hyperactieve categorie). Diversiteit moet er zijn in onze samenleving en dat maakt ons allemaal rijker... Belangrijk voor mij is dat iedereen op zijn eigen manier ten volle leeft en kan genieten van de mooie dingen die er zijn in het leven en zeker ook in onze gemeente.

Zoals je kan lezen, reken ik mezelf tot het positief ingestelde type. Laat dat nu ook net de visie van High Five samenvatten: een positieve beeld van Ternat, appreciëren wat er reeds is gerealiseerd door het huidige bestuur en focus op wat er nog beter kan.

Zelf volg ik de lokale politiek al van sinds ik kinderburgemeester was in Ternat op mijn 11de levensjaar. Mijn wiskundig hart (voor zover iets dergelijks bestaat) slaat op hol nu ik op mijn 33ste terug zelf in de politiek rol, zowaar 22 jaar later intussen sinds mijn eerdere politieke ervaring. Zo geformuleerd klink ik veel ouder dan ik me eigenlijk al voel :-). Het is vandaag de dag puzzelen in mijn overvolle en licht chaotische agenda, maar wat een verrijkende ervaring was het tot nu toe!

Een bloemlezing waarom ik me nu exact zo goed voel binnen deze zeer diverse groep:

  • respect voor de mening van een ander, hoe verschillend ook

  • de krachtige visie komt in consensus tot stand, wordt met andere woorden niet opgelegd én wordt bovendien samengesteld door bewust en intensief de mening van een zo breed mogelijke laag van de burgers te betrekken

  • de vergaderingen: leerrijke discussies, zeer uiteenlopende standpunten die toch op 1 lijn eindigen, met andere woorden: freedom of speech: Een verademing op lokaal niveau! En we sluiten altijd broederlijk af met een goede pint of cola aan de toog, what else did you think!

  • Voor Ternat staat niet lijnrecht tegenover bestaande partijen, maar staat open voor elke dialoog. Inspraak en overleg, over alle (partij) grenzen heen! Goede voorstellen kunnen immers van overal komen.

Dit is waar Voor Ternat voor staat en zo ben ik uiteindelijk ook in dit nieuwe verhaal terecht gekomen. Dit had ik niet zien aankomen! Eindelijk een aanpak die me in hart en ziel aanspreekt. Ik ben er rotsvast van overtuigd dat ik dit uitstraal en zal blijven uitstralen.

Onze tweede Superwoensdag, die deze positieve visie op Ternat wou delen met de wereld, heb ik persoonlijk ervaren als een fantastische avond op politiek vlak. Een echte energieboost, die me meer vleugels gaf dan 5 blikjes redbull me kunnen beloven! Onze mooie gemeente verdient écht een dergelijke aanpak! Vele Ternattenaren zitten hier volgens mij ook echt op te wachten,.

Ik wil niet overdrijven natuurlijk, ook wij staan stil bij enkele bedenkingen:

  • blijven we met onze aanpak niet te veel op de vlakte? Juist niet, de rijkheid zit hem in de gelaagdheid van de discussies en de constante terugkoppeling. Participatie is uitdagend maar daarom niet makkelijk te realiseren. Challenge accepted! Er zullen uiteraard beslissingen worden genomen, maar er is steeds ruimte voor bijsturing.

  • hebben wij een pasklare oplossing voor alle Ternatse problemen? Natuurlijk niet, maar we zijn vastberaden de oplossing te vinden via het bundelen van vele meningen en ideeën. Inspraak is ons toverwoord.

Ziet deze groep het leven door een te roze bril? Misschien wel, but so what? Wij zien politiek niet als ons doel maar als het middel om onze visie op Ternat te realiseren. 25 Kandidaten met elk hun eigen frisse constructieve kijk, elk ook met hun eigen zeer verschillende politieke voorkeur en levenswijze. We beseffen allemaal dat we het op lokaal vlak samen zullen moeten doen en de diversiteit koesteren.

Berekend impulsief zijn heeft zo zijn voordelen, zo sta ik plots op een lijst waar ik volledig acher sta. Ik ben een positieve ervaring rijker, wat het resultaat ook uiteindelijk moge zijn. En ik blijf genieten van het leven in Ternat! Spring mee op onze rollercoaster en ook jij zal ondervinden hoe fijn het vertoeven is in een gemeente die positief wordt aangestuurd en waarin eenieder zijn ei kwijt kan!

Kortom: Carpe diem, vandaag, op 14 oktober en nog lang erna!

KrisReacties (2)