Straffe gemeente!

Beste kiezer en inwoner van Ternat ,

Ternat is een mooie en “straffe” gemeente, Sint-Katharina-Lombeek heeft haar Midwinter, warm Loemek en Den Bos feest, mooie evenementen ! Wambeek hun deel is Midzomer, Wammekse feesten … en Ternat zorgt dan weer voor een jaarlijkse bloemenstoet, een jaarmarkt, en alle verenigingen van jong tot oud brengen ook het beste van zichzelf, kan men zich een betere gemeente voorstellen? Het is er goed wonen en daarom wil ik mij ook verder inzetten voor de Ternatse bevolking!

Wij wonen al meer dan 30 jaar in de gemeente, eerst in St- Katharina- Lombeek en nu in het centrum van Ternat, terloops, mijn schoonmoeder is geboren in Ternat, ze zegt soms dat ik meer mensen ken in de gemeente dan zijzelf, m'n echtgenoot en ik gingen veel uit in de streek, zoals dancing “Laizen “, en lekkere spaghetti aten we destijds in de pick wick en noem zo maar verder op, echt onze dada !!!

Als moeder van 2 kinderen ben ik nog altijd omringd door hun vriendenkring en als die ons zien is de reactie, dag “moema en poepa”,leuk toch, vindt u ook niet, ik bedoel daarmee dat jong en oud heel goed met elkaar kan opschieten en leven in ons prachtig Ternat! Daarom de beslissing om met politiek verder te doen, ik wil er zijn voor iedereen; jong en oud !

Ik had het geluk om de laatste zes jaar als OCMW raadslid te zetelen en ben ook trots op mijn “baby”, een eigen seniorenclub die ik tien jaar geleden opgericht heb, en waar vele “jongere en oudere “ senioren hun maandelijkse dansnamiddag niet willen missen! En vooral niet te vergeten de ouderen die zich isoleren en niet meer naar buiten komen, daarom doe ik het, en dat lukt ons aardig. We hebben zelfs een chauffeur die de mensen thuis ophaalt als ze zich niet kunnen verplaatsen .

Ook in de Sibbe (seniorenflats) ben ik maandelijks actief met het organiseren vaneen bingo te en binnenkort doen we hetzelfde in het nieuwe Kapelleveld complex. Dit verhaal zet zich voort met “VOOR Ternat“, het is een nieuwe, neutrale politieke partij waar jong, oud, nieuw en “anciens” elkaar aanvullen en de burger doet inzien dat ook zijn inspraak heeft in zijn gemeent. Het zal niet stoppen op 14 oktober, maar er zal erna ook werk gemaakt worden om de burger aan te spreken en naar te luisteren, dat is ons doel ! Dit is mijn motivatie en drive om er de komende jaren actief mee door te gaan .

Met veel groetjes en tot 14 oktober .Reacties (2)