Ternat? Wat is dat?

Ternat dat is de hoofdstad van de wereld. Althans: zo lijkt het voor mij, geboren en getogen Ternattenaar. Genen die ik binnenkort ook met trots zal doorgeven. Ik ben dus bevooroordeeld als het over deze parel gaat.

Ternat dat is wandelen, fietsen, lopen… En dankzij ons bruisend avondleven, af en toe ook een beetje kruipen. Want eentje, is geentje.

Ternat dat is het kruispunt van België, gelegen tussen de kust en de Ardennen, tussen Gent en Brussel. Iedereen moet ons letterlijk passeren… #E40.

Ternat dat is 3 gemeentes voor de prijs van 1. “Die van overt steenweg zijn niet van Loemek zenne.” "Ma dei van over de spoorweg zen oek niet van Wammek.” 3 Gemeentes, gebundeld in 1 sterke gemeenschap.

Ternat dat is geëngageerd zijn: cultureel, sociaal of sportief.

Ternat dat is organiseren, amuseren, ondernemen en realiseren. Trots zijn op wat we hebben, maar kritisch genoeg zijn om te zien waar aan gesleuteld kan worden, waar we als gemeente nog sterker van kunnen worden.

Dat, dat is Ternat.

Laat die dingen die Ternat sterk maken de leidraad zijn, de basis om Ternat nóg mooier, nóg gezelliger en nóg interessanter te maken. Ternat moet een voortrekkersrol nemen, een voorbeeld worden voor omliggende gemeentes door een samenwerkingsmodel op te zetten. Een samenwerkingsmodel met de burger, maar ook met alle andere betrokken partijen. Intergemeentelijke samenwerking, lokale & nationale ondernemers, vernieuwers. Laat ons iedereen rond de tafel brengen en warm maken om mee te gaan in het verhaal van samenwerking en samen besturen.

Op die manier zal de parel alleen maar waardevoller worden, zal de positieve invloed van Ternat op zijn huidige burgers alleen maar toenemen zodat die zich nog meer thuis zullen voelen in Ternat. Daarom ben ik ervan overtuigd dat die Ternatse genen nog generaties lang zullen worden doorgegeven…Reacties (2)