Droogtecomissie?

Wat ik mij afvraag: die droogtecomissie, is die nu in der haast samengesteld wegens uitzonderlijk tropische toestanden in ons Belgenland? Of is die er altijd?

In ieder geval… Ons gazon besproeien? Daar doen we niet aan mee. Dat ros zicht door het keukenraam: ’t is eens wat anders. Verfrissing? Leve de vriendjes van de kindjes met een zwembad. Alweer een reden om aan kinderruil te doen. Bedankt vriendjes en ouders!

De groentetuin gaat in overlevingsmodus. Wat er ook gebeurt, courgette zal er altijd zijn. (Mijn aartsvijand de naaktslak piept nu wel anders, ha! Maar dat is een ander verhaal). De bloemen in bakken krijgen zoveel mogelijk gerecupereerd water: afgietsel van pasta of patatjes, uitgespoelde flessen, handwasjes…

Auto wassen? Serieus, alsof we dat anders vaker doen dan net voor de technische controle. Maar nu hebben we tenminste een geldig excuus als er een opmerking komt.

Naar toilet gaan? Dat mag gelukkig nog. Maar dat doen wij tegenwoordig op een compost-toilet! Niks water, wel zaagsel! De kindjes zijn alvast gewonnen. De vader des huizes ging met plezier mee naar de workshop voor het praktische deel. Zijn eigen ‘natuurlijke cyclus’ ziet hij vooralsnog liever naar de rioolbuis verdwijnen. Maar doorspoelen moet dan wel met het gerecupereerde bad- en douchewater, uiteraard.

Wat denkt u, droogtecomissie? Dat het eens mag regenen. Dat ook. Maar we doen toch ons best hè? En vanavond ga ik een pintje drinken. Of ne gin-tonic. Ah ja, we moeten water besparen.

Santé!Reacties (2)