Sterrenkind

Levenslessen door de voetafdruk van een sterrenkind

Jana De Koker, het dochterje van dichtbijzijnde vrienden, Stijn en Cindy, was amper acht maanden toen er bij haar de ernstige ziekte 'aplastische anemie' werd vastgesteld.

Van bij het begin volgde ik hun strijd vanop de eerste rij. Ziekenhuisopnames volgden elkaar in een sneltempo op en geruime tijd ging het goed met Jana. Met zijn allen geloofden we in de genezing van Jana, tot Jana plots pijlsnel achteruit ging. Het berichtje dat op 6 mei 2014 de wereld ingestuurd werd, dat Jana overleden was, veranderde mijn kijk op het leven.

Stijn en Cindy kozen ervoor om hun verdriet en negatieve energie om te zetten in iets positief. Tijdens de vele periodes dat Jana in het ziekenhuis verbleef, merkten ze als ouders het belang op van een aangename ziekenhuisomgeving. Het was de aanleiding voor de opstart van Foundation Jana De Koker. Ik moest dan ook geen twee keer nadenken toen Stijn en Cindy mij vroegen om als vrijwilliger aan de slag bij hun Foundation. Bijdragen tot de ondersteuning van een sociaal draagvlak, waar ik me zo thuis in voel.

Bij het afleveren van cadeautjes of materiaal krijg ik vaak de krop in de keel maar tegelijkertijd ben ik blij dat ik ertoe bijdraag om de kinderen in de beste omstandigheden te laten herstellen en de kinderziekenhuizen kan ondersteunen in al hun materiële behoeften.

Gedurende hun hele strijd bleven ze vechten voor een goede afloop en genoten ze van dingen die ik als buitenstaander niet meer zag door de drukte van de maatschappij. Het gezin liet me inzien om af en toe stil te staan en te genieten van élk moment, de kleinste eerst...

Dit wil ik ook met ‘Voor Ternat' verwezenlijken. Mij sociaal engageren om de leefomgeving tot een hoger niveau te tillen. Mensen dichter bij elkaar brengen, ze helpen waar kan. Het maakt je als mens ook veel gelukkiger, mooier...Reacties (2)